keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Joululahja pupu!

Olen jäänyt vähän koukkuun näiden pehmolelujen virkkaukseen. Tällä kertaa valmistui pupu tyttärelle pukinkonttiin. Tässä pientä esittelyä, jos joku etsii vielä ideoita joululahjojen tekoon:



Pupu on tehty *tällä* ohjeella. Lankana käytin Kotikulta lankaa, joka oli tarjouksessa Tokmannilla. Lanka on 100% akryylia, joten se on ihanan pehmeää, mutta soveltuu vain 40 asteen pesuun. (lasten pehmolelujen suositus on 60 astetta) Koukkusuositus on 3-3,5, mutta kuten aina, teen koon pienemmällä eli 2,5 koukulla. Teen yhden koon suositusta pienemmällä koukulla, jottei täyte pursua tai näy silmukoiden välistä. Pituutta söpöläiselle tuli 32cm. 


Pupu sai kaverikseen pienen kisunpoikasen. Kisu on tehty samoista langoista ja myös koukulla 2,5. Silmät molemmilla on turvasilmiä, joita myy askarteluliikkeet. Ne kiinnitetään ilman ompelua. 
Olen todella tykästynyt niiden helppouteen. 



Pupu on koristeltu rusetilla. Tein sen ristipistoin, ennen täyttöä. Rusetin mallin löysin Pinterestistä. Hakusanalla cross stitch pattern löytyy googlestakin hirveästi eri malleja. Myös saajan nimi sopii rusetin tilalle hyvin, ja tekee lahjasta henkilökohtaisemman. 






3 kommenttia: