sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

DIY Vauvan kuolalappu.


Pitkästä aikaa kaivoin ompelukoneen esiin. Rakastan käsitöitä, mutta ompelu ei kuulu minun ihan ehdottomiin lemppari käsitöihini. Välillä kyllä iskee inspiraatio ja työstän koneeni kanssa useamman projektin peräkkäin. Kait se on vähän kuin villasukkien neulominen talvella? Näihin lappuihin otin mallin valmiista kuolalapusta, mutta mallin voi myös tulostaa netistä. 

 Meillä tytär alkaa saamaan hampaita ja kuolalapuille on suuri tarve. Eikä nykyiset mitenkään riitä. Kangasta on mukava väylätä ja se helpottaa kutinaa ikenissä.  Sitä paitsi "täytyyhän" kuolalapunkin sopia asuvalintaan. Heh. Ajattelin tehdä niitä lisää itse sillä ne ovat helppoja tehdä, ihan aloittelijankin!
Kuolalappuun voi käyttää vaikka vanhan flanellipaidan ja käsipyyhkeen. Kangaskaupasta löytyy ihania lasten kuoseja tai vaikka Marimekon metrin kankaasta saa jo useamman!



Itse käytin nappikonetta, mutta kuolalappuihin voi hyvin myös käyttää perinteistä nappia tai hakasia. Kunhan ne ovat ommeltu niin ettei vauva saa järsittyä sitä irti. Tuohon kolmion päähän voi laittaa myös napin, johon saa pään taitettuna tutin kiinni. 


Toisen puolen tein ohuesta froteesta. Se imee kuolan ja on ihanan pehmeä ihoa vasten.


Mielestäni kiva, nopea ja hyödyllinen ompeluprojekti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti