lauantai 31. tammikuuta 2015

Arjen säästöjä.



En osaa ostaa päättömästi. Ahdistun jos en saa harkita ostokseni järkevyyttä. Niin tylsältä kuin se kuulostaakin, on meille syntynyt tavaksi ns.peruskauppalista. Eli ostamme aina samoja tuotteita, vaihtelevassa määrin. 
Emme tee aina samoja ruokia mutta kaupasta ostetut päätuotteet ovat (lähes aina) samat. Uskon että se on hyvinkin yleistä että "aina" ostetaan jauhelihaa, salaattia ja maitoa. 
Se helpottaa ruokakulujen aisoissa pitämisen ja nopeuttaa huomattavasti kaupassa käyntiä.  


Jos pääni sisään näkisi alennusmyynneissä olisi se aikamoinen vuoristorata ja taistelutanner, sillä vihaan "krääsää" ja "koriste-esineitä" ja "pölynkerääjiä" ja "kokoelmia" ja ja ...kaikkea turhaa.
Se minkä luokittelen turhaksi vaihtelee melkeimpä päivittäin. Toisaalta rakastan alennsmyyntejä, koska silloin omantunnonpistos ostelusta on alimmillaan. Toisaalta houkutus on suuri ostaa myös paljon turhakkeita vain koska "ne on nyt halpoja". En osaa ostaa keväällä seuraavan talven takkia, vaikka se olisi silloin järkevintä, vaan pyrin elämään tuhlailematta turhuuksiin. 



Tässä pieni lista joissa säästän arjessa:

  • Käyn kirjastossa, luen netistä. Myöskin koska tosiaan pölynkerääjiä en kaipaa ostan vain lähinnä kirjoja tyttärelleni.
  • Ostan ruokaostokset Lidlistä. 
  • Käytän tekstailussa WhatsApp:ia. Puhelinlaskuni pieneni 10€ palvelun käyttöönoton jälkeen.
  • Ostan paljo kierrätettyä.
  • Kuljen julkisilla. 
  • Minua ei haittaa käyttää ns. halppis merkkejä. Toki jossain asioissa merkkituote on parempi, mutten vaadi sitä kaikessa. 
  • Asun omistusasunnossa. Lainalyhennyksessä asunnosta hyvin hyvin pien osa on aina sinun, mutta vuokraa et saa koskaan takaisin.


Lisää arjen säästövinkkejä Täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti